en bild sedan midsommar


Hudik

Ska alldeles strax åka iväg med CJ & Maggan till hudik och kolla lite, tur man har en snäll morfar som kan låna ut pengar till en. Måste säga att jag känner nog ingen som bränner löningen lika snabbt som mig!

Igår var jag och CJ,Maggan,Steffi,Destiny (ursäkta stavningen, kan mycket möjligt blivit fel i den) och Lars och ja jag antar väl att det var Jörgen han hade med sig, till Lungtjärn och badade eller ja gubbarna fiskade dom. Så himla varmt i vattnet och en massa jäkla broms, men man får ta det goda med det onda.
Skulle varit iväg och badat idag med men klart att solen inte vill komma fram då!
Sen på kvällen var jag och Emma och käkade sen vart det en kaffe på finess med mamma och Rolf som dök upp från ingenstans! Efter vårat fika och en sväng hem till Emmas pappa for vi upp till hälsinge-nybo till stugan :) Säg inte detta till mamma och Rolf men altan vart väl lite bra då kanske :P Sedan när vi varit där skjutsade jag hem Emma och sedan drog jag hem och kollade på Armagedon (hur underbar film som helst), hann även med en tur till bollnäs med Henrik. Sedan när jag kom hem igen vart det lite mer film. Så runt tre gick jag och vilade ögat :)




Det är för himla underbart att CJ fått körtkort tycker jag :)







http://louiiseochsarah.blogg.se/

Sommaren 2010

Nasty

Vilken jäkla fylla det vart, eller ne just det vart ju inte det.
Men maten och sällskapet låg iaf på plus. Måste vara en toppen kvinna mina vänner känner.

Jag och Sazzigirl drog hem till Mappen på lite partaj, skulle till torön med men vart fasiken inget av med det. Ikväll blir det järnvägs som plåster på såret. Jag hoppas på att Z.G inte tänker få ännu mer gamlingspoäng genom att stanna hemma.

Well well darlings, nu blir det en dusch och nästa blåsa flyger både fram och på.

twitter

Japp även jag har nu tagit mig i kragen och skaffat mig denna finurlighet


twitter.com/198608

Glad midsommar

Hoppas ni alla får en trevlig helg med era nära och kära :)
Själv ska jag bjuda mina underbara vänner på middag och en kul kväll, så hoppas på att dom även får det :)
Snart ska bålen fixas och maten påbörjas. Ikväll åker blåsan på och vi dansar smågrodorna och njuter av varandas sällskap.

Midsommar

I Sverige är det vanligaste firandet av midsommar knutet till dans kring en midsommarstång – en lövad och blomprydd stång eller påle, antingen i form av ett kors med kransar hängande från tvärslån eller en eller flera större kransar som hänger i band och omsluter pålen.

Man bildar ringar och dansar kring stången, medan man sjunger de kända lekvisorna. Midsommarstången kom troligen till Sverige från Tyskland1300- eller 1400-talet. Den kallas även majstång, av vissa ansett stamma från det åldriga ordet maja som betyder löva. Andra anser att namnet kommer av tyskans Maibaum.

Att ha en blomsterkrans i håret är vanligt under midsommar, främst bland barn och kvinnor, men även bland män. Man kan binda dem med björkris eller ståltråd som bas och därvid tillfoga blad och blommor.

Knutet till midsommar finns också en stark tradition av alkoholkonsumtion i samband med firandet, vilket gör midsommarhelgen till en av de tidpunkter på året då mest fylleri och bråk inträffar. Det myckna resandet omkring helgen, då också många påbörjar sin semester, gör dessutom helgen till en av de mest trafikskadedrabbade.

Mat [redigera]

Midsommarmat; matjessill med tillbehör.

Vid midsommar är det i Sverige vanligt att äta matjessill, gräddfil och gräslök, färskpotatis samt jordgubbar till efterrätt. Midsommar förknippas i hög grad med just färskpotatisen, som gärna serveras med dill.

Inlagd sill har sedan länge tillhört vardagsmaten. Dock är traditionen med färskpotatis tillsammans med sillen relativt ung och skapades i storstäderna på 1920-talet. Förr sågs det som slöseri att äta potatis som ännu inte vuxit färdigt (i Nordsverige hinner dessutom inte potatisen växa så tidigt som till midsommar).[7]

Många dricker snaps till maten. Det dricks också mycket öl och andra alkoholhaltiga drycker under helgen.

Folktro [redigera]

Midsommarnatten har ett stort inslag av tro på övernaturliga väsen och framtidsprofetior om man handlar på vissa sätt. Folktron säger bland annat att man skall akta sig för att bada för att inte råka ut för Näcken. Barn skall också plocka sju, eller nio, sorters blommor, helst vid ett vägskäl, klättra över nio gärdesgårdar och lyckas man sedan somna utan att yppa ett ord lär man i drömmen kunna se sin tillkommande.


gräs på mina skor.

Varför lär jag mig aldrig att ta på slit och släpp skor när jag ska klippa gräset morr. Men som tur var klippte jag ju inte allt för mycket, det gjorde mina älskade bröder :) Så nu är det finfint hemma på gården :)

Har handlat två sommarklänningar idag, väldans nöjd över dom om jag får säga det själv. Fått "ny" telefon med (min brors), handlat sjukt mycket mat och tårta och götta tills imorgon :)
Är ganska slut i min unga kropp just nu, men en dusch och jag är som en ny människa igen.


btw, kom på lite vin och öl imorgon och en bit mat :)

snart midsommar

Idag har jag mycket att göra, ska börja med att åka till morfar och städa åt honom sedan ska jag betala en räkning sen hem och få Henrik till att klippa gräset plus fixa björk till mig :) Själv ska jag ägna eftermiddagen till att plocka blommor och laga en god middag :)


Ne nu ska jag jaga på mina syskon lite för dom är så himla seg och en liten frukost skulle inte sitta helt fel heller :)

bullköping nästa

funderar skarpt på att beställa en biljett dit! Var ju hur himla roligt där som helst med familjen och hur kanon kul blir det inte om man åker ett gäng kompisar ist :)

Sitter hemma hos mamma nu och har ätit lite lunch, ska ner på ljusdal snart och handla åt morfar innan jag tar en promenad med Kevin och möter upp Cillis.
Måste säga att det är ganska smådrygt att ha semester hemma, det finns ju absolut inget att göra och solen den verkar ju ha glömt bort Ljusdal/Järvsö helt! Blir galen.
Någon som kanske har något bra förslag vad man kan hitta på nu när man ändå kommit hem till underbara Sverige igen ?!


Någon som har lust att åka på Rockweekend?

livet leker

och jag forsoker hinna med eller nat :)

Ska snart ivag och ta ut pengar sen blir det till att ga till tagstation och bestalla biljetter till Bilbao, sen blir det den dar gulliga akturen pa 4timmar, men vad gor la de nar man vet vart man ar pa vag :)
Jaris kommer nog bli tok overlycklig over att vi kommer ;) hoho.



sov gott

Japp nu ska man ta och hoppa i sang sa man ar redo for en dra -helvetes-vaskan dag- imorgon hualigen hade heller varit hemma och kollat nar mina hjartan tar studenten.

Var ut pa "stan" ett tag med emma ikvall och forbannar San Sebastians Donken att dom inte tar mitt kort hoho :) Men de loste sig anda och det vart en macka och cola till middag ist haha.
Skulle sitta fint med loning typ nyss, allt ar skitdyrt och vi har typ inge pengar kvar haha :D Men imorgon da rullar lite pengar in pa kontot igen :)


God natt alla underbara :) Ni som tar examen imorgon jag onskar er all lycka :)

inget..

..bra samtal vart det med mammi heller! Men dra pa ett leende och vissla sa kanns det battre eller?!

Tjoho nu gar jag ut pa ballkongen med Solo och tar en cigg.
Vad ska ni andra gora en kvall som denna??

Klagar

Gud som jag kommer pa mig sjalv att bara klaga och klaga pa min jakla blogg!

where is the inspiration
:D


For ovrigt funderar jag pa att dra till Turkiet efter Spanien :) Hur bra later inte det ??
Riktig lat semester med en massa bus, tjoho :)

well well

tillbaka vid datorn och borjar bli lite sma le pa detta omvaxlande vader :/
Men vi har iaf varit ut och rort pa oss sa lite nytta har vi gjort :)


Och Cilla klar vi har hemlangtan :D Saknar er alla som en tok :)

hur kan man..

sitta utomlands och sitta vid internet i flera timmar? nagon som har en vettig forklaring till det.

vaskorna packade

Imorgon aker vi till Bilbao igen det kanns sa jakla skont :) Bilbao var nog mycket mer Emmas och min stil det bonnjantor som vi ar haha. Inte mycket fel det finns pa San Sebastian men det ar inte riktigt lika mysigt som Bilbao, dar folket var hur snall och trevlig som helst.

Vi har aven tagit och skaffat oss en van har pa pensionatet som heter Agnes men kallas for Aggie hon bor i Canada egentligen och har varit i Spanien for att traffa sin syster som bor i Barcelona. En riktigt tuff brud, hon kom till San Sebastian iforrgar och ar har sjalv for hon kannde att hon ville ha lite tid for sig sjalv. Hmm vete sjutton om jag skulle ha modet att fara runt sjalv! Hur trevlig som helst ar hon i vilket fall :)


Gud som jag saknar Elvis och Papaja <3

tips

Chokladbrownies med fetaost

150 g mork choklad (70%) kakaohalt)
125 g fetaost
75 g rumstempererat smor
1\2 dl socker
2 agg
1 1\2 dl mjol
Hallon

Gor sa har: Satt ugnen pa 175 grader. Smalt chokladen forsktigt i mikron eller vattenbad. Smula fetaosten i en bunke och ror den mjuk med elvisp. Ror ner smoret lite i taget i osten. Ror i sockret. Vispa ett agg i taget, ror i chokladen och sikta ner mjolet. Fordela smeten i muffinsformar. Tryck ner nagra hallon i varje form. Gradda bakelserna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Browniesarna far garna vara kladdiga! Lat dem svalna nagot innan servering.


Hittade detta recept i Solo :)

vill vill vill

Japp och som jag vill sen :)

Tank vad bra det skulle vara om man hade en av och pa knapp for sina kanslor, sa nar man har lite for mycket kanslor som bubblor inom sig sa kan man bara stanga av dom! Tjoho en sadan knapp gillas starkt.

Sitter pa pensionatet nu och ska strax hoppa in i duschen sa man blir manniska igen, grymt mkt sand innan for bikinin eftersom det var lite sandstorm idag pa playan :P

Just ja haha, inatt pratade Emma i somnen, undra om hon langtar hem, "Home, YES", lite ET over henne :) Aven jag hade sagt Elvis i somnen och fnittrat lite. Bodibo saknar Elvis och Papaja <3





Varför uppfann Gud spriten?
-Så även brunetter ska få ha sex


men mamma

Hur svart ska det vara att kolla sin mail!

Hoppas och vill att min och Emmas present kommer fram till imorgon till vara studenter :)

you just go deråt

Ibland ar man for javla hej pa engelska XD haha var tva gubbar som fragade om vagen efter ett matstalle igar och efter lite prat med dom sager jag pa min basta engelska "you just go deråt" haha :)
Idag har vi varit och kollat runt lite overallt har, maste saga att det ar valdigt fint stalle detta.


Imorgon klockan fem ska vi ivag och traffa Eliza och Gabriella hoho lite nervos far man lov att vara ?!

Igar var vi pa Aquarium, det var hur jakla frant som helst!! Det maste ses nagon gang om ni ska hit!!!

Kan kika pa denna lank
http://www.turismoporespana.com.ar/wp-content/uploads/2009/12/aquarium-san-sebastian.jpg, vet fasiken inte hur man kopierar in har ifran.



bye

jobb

japp jobb jobb blire :D skriver mer sedan nu ska vi ut pa promenix :) Solbranna oyees :D

sol

Ska snart ivag till stranden med Emma men forst ska det inhandlas lite ol och frukt :)
Har brannt halva ryggen sa det ar ju sa dar jattemysigt :/


Bye

Louise <3

Lousie skickade detta till mig, blev rord till tarar :) Du ar min prinsessa!

Du är en äkta vän för du tar dig
alltid tid att lyssna på mig.
Du är en äkta vän för du har alltid funnits när
jag vill tala om det tunga i mitt liv.
Du är en äkta vän för du är alltid beredd
...att vara vid min sida när jag har det tungt i mitt liv.
Du är en äkta vän för vi kan prata om allt
i våra liv både negativt och positivt.
Du är en äkta vän för du delar alltid med dig
av din omtanke och förståelse.
Du är en äkta vän för du ställer aldrig krav på mig
och har alltid respekterat mig som jag är. Jag saknar dig otroligt mycket min vän! Kom hem nu.. ♥


harliga tider

Det ar hur harligt som helst har i spanien men ibland kan man fa samtal hemifran som kan fa en att vilja ge upp och bara aka hem och stalla allt till ratta, men jag vet att det bara ar han som kan ordna sitt liv och fa det pa ratt vag. Efter alla mina ar med han sa vet jag att det jag sager anda inte har nagon betydelse.


Jag gor allt du ber mig om.

pronto una cerveza

Japp och en valfortjant sadan :)


Underbar strand och underbar sol var det :)

San Sebastian :)

Kom hit igar efter att ha akt tag i 4 timmar, snaka om att man sakna SJ-tagen nar man satt pa detta tag som hade satten av plast, plast smak i rumpan ja men visst hoho :) Sover pa ett pensionat som ar ratt nice nu :) McDonken finns tack och lov!! Fast eftersom vi bara kan uttala Big Mac sa ar de val det anda som star pa menyn haha.
Var och vaxlade pengar idag efter mycket letade av en bank som hade lust att vara snall. Nu ska vi bara komma underfun med hur man tar ut pengar pa kortet med suck.

Nu ska vi snart ga ner till den efterlangtade stranden och bada och sola :)



Vi kanske far aka tillbaka till Bilbao om vi har nagon lycka, sokte jobb dar pa en bar som vi gjorde om till en nattklubb for en kvall haha Jaris maste alska oss om inte annat gor hans chefer det :D


Tjaoo

sista kvallen

I Bilboa, imorgon far vi vidare med tag till San Sebastian :)

Kan inte forsta att man kan sma frysa pa kvallarna nar det ar runt 22 grader hehe :)

 

Har inte sa himla mycket att skriva om idag. 

Glomde ju bort att tala om att min nacksparr har blivit battre, fick massage av nagon pa kvallen nar vi var ut och festade haha :)

Saknar :)


visst ja

Till hosten ska jag och Louise borja ta motorcykel-kort :D Sen ska vi glassa hela nasta sommar :D
For da ska vi aven borja spela golf det ni ;D

slappis

Fy satan vad vi har varit bakis idag!
Vi var ut en svang pa "stan" idag och kakade och kopte dricka sen fick vi ga hem och sova for vi var sa jakla trott och dalig :) Men det ar val sa det ska vara kanska ;)


Igar gick vi forst pa en bar och kopte en skit god macka och en ol sen drog vi ivag pa super-market och kopte bars och chips och vatten :) Sen drog vi hem och borjade hinka lite bars :) Stod ute pa ballkongen och hejade pa massa folk och pratade med na killar som parkerat utanfor oss, men roligast var nog nar emma hejade pa ett par arbetsgubbar och dom vagrade ga darifran sa vi fick gomma oss inne hoho, problemet var bara att efter dom forsvunnit och vi gick ut igen sa kom dom ut pa ballkongen bredvid oss haha osis dom var vara grannar haha :D
Nar vi drog ut pa kvallen motte vi tva karlar som drog med oss pa en bar och bjod oss pa massa ol och sprit och visade oss lite av vad nattlivet hade att erbjuda har, men det sog!!! Fast som dom sa det var bara torsdag och alla jobbade, naturligvis kunde vi inte ha vantat tills idag :)

Har varit gott varmt har idag med :)



Bilbao

Sitter antligen i Bilbao med Emma. Flygresan gick ganska bra men kunde ju ha sluppit nacksparren jag fick efter min powernap pa planet till Madrid, men far hoppas den slapper snart :)
Nar vi kom fram till Bilboas flygplats tog vi en buss in till "centrum" och letade reda pa ett hotell dar vi sov tills idag, nu har vi letat upp ett pensionat som vi ska vara pa tills pa sondag. Sondag da drar vi vidare till San Sebastian och provar lyckan dar :)

Pappa ringde imorse 6.00 och berattade att Elvis mitt hjarta kommit hem efter tva veckors franvaro :D Solen skiner och det ar trettio grader varmt har.



Ha det gott alla :D

arlanda

Nu är man äntligen här och väntar på att få flyga iväg :) Emma börjar nog bli ganska nervös nu hihi, ska nog skrämma upp henne lite till innan vi ska åka :D

 

Snällaste Jimmy Sandström skjutsade oss hela vägen, tusen tack :)


idiot

Tur att jag har sådan jäkla tur hela tiden! Blir fasiken galen och tror inte jag är själv om det eller vad säger du Slemboll ;P
Nå väl jag har snart packat klart allt jag ska ha med mig (sista minuten som alltid) och bijetterna har vi precis hämtat, skjutsen till arlanda är fixad och livet skulle varit på topp om det inte vore för det jag tappat bort!
Men ska ringa en spåkärring sen och hoppas på det bästa :D


Sitter och väntar på min mor nu sen ska vi åka och träffa Louise :) Ikväll blir det Desperata med Jimmy och sen blir det till att försöka sova, vilket inte har gått så himla bra dom senaste nätterna.





Bye och ha det underbart i sommar, ska försöka uppdatera från Spanien, så ha tålamod :D

baby.

Usch vilken jäkla dröm jag hade inatt, blir så himla ledsen :'/



Börjar bli så jäkla nervös nu, gud kommer saknar så många så himla mycket! Det som är jobbigast att lämna alla som betyder något, fast ska bli inihelvete skönt att lämna dom som har mig som tar mig i tredjehand.




Nu hoppas jag på mirakel och att det är som jag tror :) <3 Längtar tills jag får det bekräftat!





Think of me.

RSS 2.0